Stijldansen voor beginners

70 learners taking this course

In deze speciale beginnerscursus leer je op een leuke manier de basispassen en van zes verschillende dansen. Zo leer je de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha Cha, Rumba, en de Jive. We bouwen het rustig op en geven ook theorie mee.

Elke les sluit je af met een test. Die wordt beoordeeld om te zorgen dat je de goede dingen aan het oefenen bent. Voor je het weet kun je helemaal zelfstandig van deze dansen genieten. Aan het eind van de cursus krijg je van ons een diploma.

Heb je tussendoor vragen? Neem dan met 1 druk op de knop contact op met je leraar.

Lessen

Introductie en dansmuziek

Voorbeeld

Duur: 5 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Gemakkelijk

In deze video zie je hoe de interface en opbouw van je danslessen eruit ziet. Je vind hier ook de dansmuziek die bij de cursus hoort.

Danshouding

Voorbeeld

Duur: 2 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Gemakkelijk

Bij stijldansen is er een specifieke danshouding. In deze korte video leer je wat de danshouding is.

Engelse wals

Duur: 10 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Moeilijk

Het basisprogramma is best lastig. We bouwen hem op aan de hand van een aantal oefeningen. We gaan ook in op de techniek. Neem hier je tijd voor!

Tango

Duur: 4 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Gemakkelijk

Deze dans wijkt op diverse punten af van de andere ballroomdansen. De passen zijn niet zo ingewikkeld. We hebben dus wat extra tijd en aandacht voor de techniek.

Quickstep

Duur: 4 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Gemakkelijk

Leer de quickstep dansen

Een populaire, swingende dans met eenvoudige basispassen. Deze dans heb je zo onder de knie. Je hebt wel een beetje ruimte nodig.

Cha Cha Cha

Duur: 5 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Gemakkelijk

Voor deze dans heb je weinig ruimte nodig. Met een pittig tempo kan je het wel gauw warm krijgen. Veel populaire muziek is voor deze dans geschikt.

Rumba

Duur: 4 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Normaal

Nu je de Cha Cha Cha kunt, is de basis van de Rumba heel eenvoudig. De muziek is hier vooral de uitdaging. Goed luisteren dus, en veel oefenen.

Jive

Duur: 3 minutenAuteur: RobinComplexiteit: Normaal

Leer de basispassen van deze swingende en energieke dans. Luister de muziek, krijg praktische tips, en ga er gelijk zelf mee aan de slag.